Translate

Kόκκινο Σπίτι




Κάθε  πόλη κρύβει και από ένα παράδεισο. Στη Βέροια αυτός βρίσκεται στη περιοχή της  Μπαρμπούτας και λέγεται Κόκκινο Σπίτι. Αδύνατον σε κάθε φωτογραφικά ανήσυχο μάτι, να αντισταθεί στους άπειρους οπτικούς πειρασμούς που προσφέρει το ξενοδοχείο αυτό. Σας προσκαλώ για ένα περίπατο μέσα στα χρώματα, την τέχνη και το ιδιαίτερο γούστο που αγκαλιάζει κάθε του γωνιά.Προσαρμοσμένο σε όλα τα τερτίπια της φύσης αλλά και τα πιο απαιτητικά γούστα.

Οι περισσότεροι το χαρακτηρίζουν στολίδι και εξ ου και το όνομά του Boutique hotel, ένα τίτλο τον οποίο κερδίζει με το παραπάνω.


Ξεχωρίζει για την ομορφιά του και τα ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του. Κτισμένο κυριολεκτικά στην όχθη του ποταμού Τριποτάμου προσφέρει μοναδική θέα από όλα τα δωμάτια που διαθέτει. Τόσο η είσοδος όσο και έξοδος από αυτό προκαλεί τις αισθήσεις που θα αναζητούν ολοένα και περισσότερα. 





















Το ‘Κόκκινο Σπίτι’ είναι ένα αρχοντικό στην παλιά Εβραϊκή Συνοικία της Βέροιας. Κτισμένο τον 19ο αιώνα, γύρω στα 1840 με 1860, όπως όλα τα σπίτια της συνοικίας. Παρακάτω θα πάρετε μια φωτογραφική γεύση από τη γειτονιά που το περιβάλλει.







Από το 2009 και μετά, αναπαλαιώθηκε και λειτουργεί σαν boutique ξενοδοχείο προσφέροντας μια όαση ηρεμίας, ξεκούρασης και ποιοτικής διαμονής στο ιστορικό κέντρο της Βέροιας. Διαθέτει έξι δωμάτια, εκ των οποίων και μία μεγάλη σουίτα, καθένα μοναδικό και φροντισμένο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Ας δούμε κάποιες από αυτές.... 

 


 
Κάθε γωνιά είναι βαμμένη με μεράκι και ενθουσιασμό. Δυσκολεύεσαι να εστιάσεις. 

 
Οι αντιθέσεις κυριαρχούν σε όλο το ξενοδοχείο συνθέτοντας μια αρμονία που σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές. Η απλότητά του συνθέτει μια οξύμωρα αριστοκρατική ταυτότητα. 


 Συνιστά ιδανική επιλογή για τουρίστες καθώς βρίσκεται 45 χλμ από την Πέλλα την γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου,  12 χλμ από την Βεργίνα(Βεργίνα βρίσκεται ο τάφος του Φιλίππου ΙΙ, πατέρα του Μεγ. Αλεξάνδρου) και 45 χλμ. από το Δίον. Επίσης απέχει μόλις 70 χλμ από τη Θεσσαλονίκη και το κοντινότερο αεροδρόμιο.

Ιδανική επιλογή είναι επίσης και για επαγγελματίες καθώς βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, υπάρχει χώρος πάρκινγκ και όλες τις σύγχρονες ανέσεις στα δωμάτια. Σε λίγα μόλις λεπτά με τα πόδια βρίσκεστε στο κέντρο της πόλης.






Το ανθισμένο γιασεμί στη βεράντα θα σας ψιθυρίσει ένα σωρό μυστικά και θα σας ζαλίσει γλυκά με το φως του πρώτου πρωϊνού ηλίου.


Ευχαρίστηση της όρασης, από την ομορφιά των χώρων, τη γαλήνια ατμόσφαιρα, το εκλεπτυσμένο γούστο αλλά και τον περιβάλλοντα φυσικό χώρο που γεμίζει τα δωμάτια με όμορφη θέα. Ευχαρίστηση της ακοής, από τον ήχο του παρακείμενου ποταμού και των ωδικών πτηνών στην πλούσια σε πλατάνια βλάστηση της όχθης.Το νερό του ποταμού κυλά όλο το χρόνο και το άκουσμά του αποτελεί πραγματική ξεκούραση και χαλάρωση στο κέντρο της πόλης, που μόνο με κέντρο δεν μοιάζει αφού πραγματικά κανένας άλλος ήχος δεν ακούγεται εδώ.

Εδώ όλες οι εποχές είναι καλοδεχούμενες και η κάθε μια έχει να πει το δικό της τραγούδι.
Η μουσική τους είναι ολόγυρά σου, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι απλά να ακούσεις.

 
 Το παγωμένο  τοπίο έξω υπόσχεται να σταματήσει την όποια ζεστή σκέψη που σας τριγυρνάει.
Να ξεχαστείτε και να αφεθείτε στη γιατρειά της φύσης,.....

του καθαρού αέρα και του αμόλυντου τραγουδιού του.
Οι καθρέπτες δένουν υπέροχα σε κάθε τους  θέση αποκαλύπτοντας διαφορετικές παιχνιδιάρικες οπτικές γωνίες.

 

Ακόμη και οι γιορτές εδώ αποκτούν ένα διαφορετικό χαρακτήρα. Όσοι θέλουν να δραπετεύσουν από τα ασήκωτα πρέπει εδώ είναι ο ιδανικός προορισμός.



Τα στολίδια και η φινέτσα δημιουργούν ένα έντονα  γαλήνιο περιβάλλον. Όπου και να καθίσεις είσαι καταδικασμένος στην ευχάριστη σιγή που σου προσφέρουν τα ζεστά χρώματα.










    Νυκτερινή πανδαισία στο μπαλκόνι του Κόκκινου Σπιτιού.......


Θαρρείς και η λεπτομέρεια σε κυνηγά.




 Μυστήριο κρύβει η κάθε πέτρα.Και αν ήμουν σύγγραφέας σίγουρα  θα ήθελα το πρώτο μου έργο να το γεννήσω σε μια από τις υπέροχες σουϊτες, που κάθε μια σου γνέφει με το δικό της σκανδαλιάρικο ύφος.
Όσες φορές έχω έρθει κάθε φορά φεύγω με μια διαφορετική εμπειρία. Το ίδιο φυσικά λέει και η φωτογραφική μου μηχανή που μετά από κάθε διαμονή απαιτεί διακοπές.
Αλλά και για όσους δεν γράφουν, είναι ευκαιρία να διαγράψουν τη ρουτίνα της καθημερινότητας και να ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο μετά από κάθε βραδιά.



Μια μικρή γεύση από τη μεγάλη σουϊτα....

 
 
Τα ζεστά χρώματα του δωματίου ανταγωνίζονται το φως της ημέρας ...


Μιλήσαμε για λεπτομέρεια;....


Θα ήταν πραγματικά φωτογραφία χωρίς εμφάνιση να μην αναφερθώ στην ψυχή αυτής της όασης. 
Δεν ξέρω από που να αρχίσω.... 

Από το σεβασμό στη λεπτότητα του Χρήστου και της Αναστασίας, αυτούς τους  ανήσυχους γεννήτορες της ομορφιάς του Κόκκινου Σπιτιού. 



Και μετά να συνεχίσω με τη Δέσποινα και την Σύλβια που με το χαμόγελό τους και την εξυπηρετικότητά τους  θα σας σκλαβώσουν κάνοντας την εμπειρία της διαμονής εμπειρία ζωής.  
             

Μένοντας στο Κόκκινο Σπίτι θα ήταν κρίμα να μην απολαύσετε μια μικρή εξερεύνηση στην γύρω περιοχή.Να ξεχυθείτε στον πλακώστροτο δρόμο, ταξιδεύοντας στο χρόνο... Και αν θελήσετε να προκαλέστε τη γεύση σας, ολοκληρώνοντάς  τον καλλιτεχνικό σας περίπατο, τα 12 γράδα υπόσχονται να σας ζαλίσουν με τα πρωτότυπα πιάτα τους, μόνο λίγα λεπτά από το ξενοδοχείο. 
Θα ακολουθήσει ξεχωριστή αναφορά...


                 
Το σημείο αναφοράς εδώ είναι η Εβραϊκή συναγωγή. Οι προσευχές έχουν ποτίσει τις αθάνατες πέτρες του κτιρίου. Ανείγει μονάχα μερικές  φορές το χρόνο. Αν ρωτήσετε μπορεί να είστε και τυχεροί. 


Οι ιδιοκτήρες Χρήστος και η Αναστασία Σιουκιούρογλου υπόσχονται να είναι δίπλα σας όταν θελήσετε να δραπετεύσετε στο Κόκκινο σπίτι. Η ζεστασιά και το καλωσόρισμά θα σας μείνει αξέχαστο. 





 Το τζάκι του Κόκκινου Σπιτιού μιλά για τη ζωή


Για όσους ερωτηθούν προς τι όλη αυτή η αναφορά; H απάντηση είναι απλή.

Η ομορφιά όταν συναντάται,πρέπει και να μοιράζεται.Είναι θεραπευτική.


Καλές εξορμήσεις!

 
                                                                                                                                                                 

BOYTIQUE HOTEL
KOKKINO SPITI
OLGANOU 10
VERIA
TEL. +302331074440
FAX  +302331074436

e-mail: info@kokkinospiti.gr      



Aκολουθήστε τη παρέα μας με ένα Like στο Facebook ή αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω. Η γνώμη σας μετράει.